Marian Someneuvola

Marian Someneuvola

Share this post

Marian Someneuvola
Marian Someneuvola
Kuinka hinnoitella yhteistyöt oikein

Kuinka hinnoitella yhteistyöt oikein

Mitä voi pyytää yhteistyöstä? Jaan esimerkkihinnastoja alalta, jotta saat suuntaviivoja mitä yhteistyöstä voi pyytää ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat.

Maria Kangaskortet's avatar
Maria Kangaskortet
Nov 12, 2024
∙ Paid
12

Share this post

Marian Someneuvola
Marian Someneuvola
Kuinka hinnoitella yhteistyöt oikein
Share

Hei ☕️

Hinnoittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista sometyössä – mutta samalla myös yksi vaikeimmista!😅 Harvalla on mitään käsitystä (varsinkaan alkuvaiheessa) missä hintaluokissa yhteistyöt liikkuvat, mitä niistä voisi itse pyytää tai mitkä kaikki tekijät asiaan vaikuttaa.

Hinnoittelusta kysytään minultakin jatkuvasti, joten käydään nyt läpi esimerkkejä hinnastosta ja mitkä asiat siihen voi vaikuttaa. On tärkeää hinnoitella yhteistyöt niin, että työstäsi saa arvoisensa korvauksen ja yhteistyökumppanit saavat selkeät suuntaviivat siitä, mitä voivat odottaa hinnallasi.

Mistä hinta muodostuu?

Yhteistyöhintaa määrittäessä kannattaa ottaa huomioon seuraavat tekijät:

  1. Seuraajamäärä ja sitoutuminen

    Seuraajien määrä antaa usein pohjan, mutta sitoutumisprosentti on yhtä tärkeä – sitoutuneella asiakkaan kohderyhmään kuuluvalla yleisöllä voi saada korkeamman hinnan kuin pelkällä suurella seuraajamäärällä. Hyvä sitoutuminen kertoo kumppanille, että seuraajat ovat aidosti kiinnostuneita sisällöstäsi ja brändistäsi. Myös se vaikuttaa mistä maasta seuraajasi ovat, esim. omat seuraajani ovat yli 97% Suomesta, millä on positiivinen vaikutus myynnillisesti, kun tavoitellaan Suomen markkinoita.

  2. Alustan merkitys

    Eri somealustoilla on erilaisia hintatasoja. Esimerkiksi Instagram-julkaisut ovat usein korkeammalle hinnoiteltuja kuin TikTok, mutta myös YouTube-videot ja pidemmät kampanjat voivat nostaa hintaa, sillä ne vaativat enemmän suunnittelua ja tuotantoa.


    Omassa hinnoittelussa järjestys on tämä arvokkaimmasta alkaen:
    1. YouTube-video
    2. Instagram Feed/Reels-julkaisu
    3. TikTok-video
    4. Story-julkaisu

    Näin siitä huolimatta, vaikka esim. Instagram Reelsit tavoittavat PALJON enemmän, kuin YouTube-julkaisut. YouTube ja blogi nähdään kuitenkin Suomessa yleisesti edelleen arvokkaampana alustana (kun verrattaan lukuja ja hintoja), vaikka nopeaa sisältöä tarjoavat alustavat meinaavatkin jyrätä ne alleensa.

  3. Sisällön laatu ja tyyli

    Mikäli tarjoat korkealaatuista ja ainutlaatuista sisältöä, sinulla on mahdollisuus pyytää korkeampia hintoja. Kuvien ja videoiden laatu, brändin yhteensopivuus ja luova lähestymistapa tuovat lisäarvoa yhteistyölle. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole yksinään sellainen lisäarvo, mistä asiakas on valmis maksamaan enempää, jos se ei näy myös jotenkin korkeampana seuraaja- tai sitoutumismääränä, tai paikkansa vahvasti asemoineena henkilöbrändinä (esim. Stella Harasek tai Kirsikka Simberg).

  4. Sisällön pitkäaikainen käyttöoikeus

    Jos yhteistyökumppani haluaa käyttää luomiasi kuvia tai videoita omissa markkinointikanavissaan, voit hinnoitella oikeudet erikseen. Sisällön käyttöoikeudet nostavat hintaa ja ovat hyvä lisätulo. Mainosoikeudet omissa kanavissa olevien sisältöjen mainostamiseen maksavat myös yleensä extraa.

  5. Brändin yhteensopivuus

    Aitous on arvossaan: jos brändi sopii täydellisesti omaan tyyliisi ja yleisöösi, voit perustella korkeamman hinnan, koska tiedät saavasi aikaan keskivertoa vaikuttavamman tuloksen. Todista tämä jotenkin esittelemällä aiempia tuloksia!

Esimerkkihinnastot alalta

Tässä muutama suuntaa-antava hinta esimerkkinä eri yhteistyömuodoista, mitä asiakkaalle kannattaa sanoa hinnoittelun yhteydessä ja mitä minä arvioisin hintapyynnöksi sinun tililläsi:

This post is for paid subscribers

Already a paid subscriber? Sign in
© 2025 Maria
Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Start writingGet the app
Substack is the home for great culture

Share